مواد لازم :

آرد نخودچی ۶۰۰ گرم تقریبا ۴ لیوان
آرد سفید ۱۵۰ گرم تقریبا ۱ لیوان
پودر قند ۳۰۰ گرم تفریبا ۲ لیوان
روغن جامد یا روغن صاف قنادی ۳۰۰ گرم تقریبا یک لیوان به اضافه دو ، سه قاشق
هل آسیاب شده ۱ ق م

طرزتهیه :

آرد ها رو الک کردم ، آرد سفید را کمی داخل فر یا( ۵ دقیقه روی گاز) بو دادم.
پودر قند رو هم الک کردم . پودر قند و روغن و هل رو با هم مخلوط کردم و بعد با همزن ۵ دقیقه خوب هم زدم ، آن قدر که دیگه رنگش تقریبا سفید و مثل خامه بشه .
بعد هم آردها رو کم کم می ریزیم . هی مخلوط می کنیم اگه دیدیم که دیگه خوبه خمیر شل نیست کافیه ، آرد خیلی نریزین . (از آرد نخودچی من باقی موند و همه اش استفاده نشد)
نیاز به ورز دادن زیاد نیست روغن میندازه . بعد خمیر رو داخل کیسه نیم ساعت در یخچال استراحت دادم .
خمیر رو بین دو تا کیسه فریزر با وردنه به قطر یک سانت باز کردم و قالب زدم ، برای اینکه راحت هم از قالب بیرون بیاد ، در ابتدا به قالب کمی آرد زدم  و بعد به خمیر زدم . روش پودر پسته ریختم .
بعد توی سینی فر چیدم ، نیاز به چرب کردن هم نداره .
سینی رو در فر 160 درجه از پیش گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم .(دمای فرها فرق داره)
بعد از پخت ، این شیرینی نرمه ، بهش دست نزنین و الا پودر میشه بزارین خنک بشه . بعد از چند ساعت سفت میشه .
– برای من تقریبا ۱۸۰ عدد شیرینی نخودچی به دست اومد .
– ماندگاری نخودچی بسیار بالاست ، توی ظرف درب بسته و در محیط خنک (الزاما هم یخچال خیر) تا چندین ماه با کیفیت می مونه .

اگر بخواین می تونید در حجم کمتر درست کنید و کلا همه مواد رو نصف بشه .یا تقسیم بر سه و یا تقسیم بر چهار کنید.

توجه کنید اندازه گرم مقیاس درسته و لیوان رو هیچ ضمانتی نمی کنم.
در مورد این جایگزین کردن مواد ، در مورد روغن، از روغن نیمه جامد همون حلبی هایی که توی سوپری ها هستش و یا روغن صاف قنادی می تونین استفاده کنید . کره در شیرینی نخودچی کیفیت کار رو پایین میاره . سال پیش دوستانی که در خارج از ایران زندگی می کردن با مارگارین درست کرده بودن یه عده راضی بودن و یه عده خیر . من امتحان نکردم و نمی تونم بگم میشه یا نه اصل شیرینی نخودچی با روغن جامد هست.
من نصف روغن صاف قنادی و نصف روغن حیوانی(کرمانشاهی ) که بسیار این شیرینی رو خوشمزه می کنه استفاده کردم .

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *