همراه با سرآشپز :

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مرغ خرد شده 2 یا 3 تکه
برنج 3 پیمانه
رب یک قاشق غذا خوری پر
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
زعفران یه هشتم قاشق چای خوری
زرشک نصف لیوان پلوپزی
خلال بادام و خلال پسته (در صورت تمایل) به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
یک عدد پیاز متوسط ریز خرد شده
فلفل دلمه و هویج متوسط یک عدد

طرز  تهیه خورشت مرغ مجلسی

مرغها را به اندازه ای که دوست دارید چهار یا هشت تکه کنید یا اینکه فقط از ران یا سینه مرغ استفاده کنید که مجلسی تر است. تکه های مرغ را خوب شسته و کنار بگذارید.
در قابلمه ای روغن بریزید و مرغ ها را سرخ کنید. وقتی که زیر و روی مرغ ها کاملا سرخ شد از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
یک پیاز را کاملا ریز خرد کنید و در همان ظرفی که مرغ را سرخ کرده اید سرخ کنید، سپس رب و فلفل و آبلیمورا اضافه کنید و چند ثانیه ای تفت بدید.
سسی رو که درست کردید مرغها را درون همون قابلمه بچینید و فلفل دلمه و هویج خرد شده اضافه کرده و بعد دو تا سه لیوان آب هم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا به جوش بیاد. بعد شعله را کم کنید تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود یک لیوان سس در انتهای پخت باقی بماند.
وقتی که خورشت مرغ کاملا آماده بود، مقداری زعفراندر آب حل کنید و به مرغ اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه خاموش کنید.
برای درست کردن برنج هم باید برنج را خوب پاک کنید و بعد با آب ولرم بشویید و با مقداری نمک برای یکی دو ساعت خیس کنید. بعد از اینکه برنج خیس خورد، مقداری آب درون یک قابلمه که کنجایش جوشیدن برنج را داشته باشد میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد آب برنج را که خیساندیم خالی میکنیم و برنج را درون آب در حال جوش میریزیم و کمی صبر میکنیم تا دوباره بجوشد. کف برنج را میگیریم و میگذاریم برنج قد بکشد. وقتی چند دانه برنج روی آب آمد میتوانیم برنج را آبکش کنیم.

در قابلمه یک یا دو قاشق روغن ریخته با یک استکان آب اگر دوست داشتید ته دیگتون رنگی باشه یه نوک قاشق چایخوری زعفران یا زردچوبه میریزیم. مقداری برنج روی آب روغن رنگی ریخته با پشت قاشق برنج را صاف میکنیم و مابقی برنج را روی آن میریزیم و یک استکان آب و روغن را هم روی برنج میریزیم. سپس در قابلمه را میبندیم و شعله را زیاد میکنیم و صبر میکنیم. به محض بلند شدن بخار برنج، سریع دم کنی را گذاشته و شعله گاز را کم میکنیم.
اون مقدار زرشک را که پاک کردید اول در یک سبد کوچک خوب بشورید و در ظرفی حدود ٥ دقیقه خیس کنید تا احیانا اگر شن ریزه ای داشته باشه پاک شود. بعد از پنج دقیقه در آبکش بریزید. خلال بادام و پستهرا هم بعد از شستن در مقداری کره برای چند ثانیه فقط تفت میدهیم. باید مراقب باشید که سرخ نشه و فقط کمی بوی کره بگیره و از روی شعله بردارید. بعد زرشک را هم در مقداری کره انداخته و روی حرارت ملایم یک تفت کوچک میدهیم. موقع تفت دادتزرشک هم نباید آبش کشیده بشه و تنها در حدی که بوی کره بگیره کافیه. به دلخواه یک قاشق غ شکر دوست داشتید به زرشک اضافه کنید و تفت بدید. یک قاشق غذا خوری زعفران حل شده به زرشک اضافه کنید و سریع خاموش کنید.
حالا منظر بمانید تا برنج دم بکشد و خورشت مرغ مجلسی شما هم آماده شود. بعد از دم کشیدن برنج یک بشقاب گود برداشته مقدار دو تا سه قاشق زعفران دم کرده و کره ریخته و یک کفگیر برنج روی آن بریزید تا برای روی برنج آماده شود. سپس برنج را به دلخواه و سلیقه خود با برنج زعفرانی و زرشک و خلالها تزئین کنید. مرغ ها را هم در ظرفی بکشید و در کنار زرشک پلو سرو کنید.

مریم کریمی

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *