قضاوت با شما؛ مصرف گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز یا بهداشتی؟

مصرف گوشت های حاصل از کشتار غیر مجاز می تواند مخاطرات زیادی را برای افراد و مصرف کنندگان فراورده های گوشتی داشته باشد که برخی از این مخاطرات عبارتند از:
عدم بازرسی بهداشتی بر روی دام‌های کشتاری
فراهم کردن بستری مناسب برای انتقال بیش از 800 نوع عامل بیماری‌زای مشترک بین انسان و دام از طریق پراکنده شدن خون و دفع غیر بهداشتی ضایعات دامی
تهدید علیه بهداشت عمومی و شیوع انواع بیماری‌های خطرناکی مانند تب مالت، کزاز، سل، سالمونلوز، شاربن، جنون گاوی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری‌های انگلی مانند کیست هیداتیک و سارکوسیست
گسترش رفتار غیرفرهنگی و عدم رعایت اصول شهرنشینی
تأثیر منفی بر روح و روان کودکان و ترویج رفتارهای خشونت‌بار در آنها در اثر مشاهده ذبح دام
آلودگی‌های زیست‌محیطی
تجمع حیوانات ولگرد، حشرات و جوندگان در محل نگهداری و ذبح غیر مجاز دام
خطر خونگیری ناقص دام و درنتیجه جمود نعشی ناقص و کاهش کیفیت و مدت ماندگاری گوشت و بالارفتن درصد فسادپذیری گوشت
از نظر قانونی نیز کشتار دام در خارج از کشتارگاه، خلاف قانون بوده و به استناد ماده 688 قانون مجازات‌های اسلامی و مواد 4 و 12 قانون سازمان دامپزشکی کشور قابل پیگرد در مراجع قضایی است.


بیاییم موضوع سلامت را بیش از گذشته جدی بگیریم و خصلت های فرهنگی غلط را در خود ریشه کن کنیم و خودمان را با عباراتی چون: «سالهاست به همین طریق کشتار می‎کنیم و بیمار نشده ایم» و یا «سال‌هاست از همین فرد گوشت می‌خریم و مشکلی ایجاد نشده» توجیه نکنیم.
بیاد داشته باشیم بیماری خبر نمی‎کند، لذا با کشتار غیر مجاز و تهیه گوشت از مکان‌های غیر مجاز و مصرف آن، مهم‎ترین نعمت الهی یعنی سلامتی را دست‌خوش آسیب نکنیم.
خودمان قضاوت کنیم کدام‎یک بهتر و عقلانی‎تر است؛ مصرف گوشت حاصل از کشتار غیرمجاز یا بهداشتی؟
دکتر فرزانه سالاری علی آبادی، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی

برچسب ها : ,

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *