به نام خداوند جان و خرد

سؤالی که اغلب داوطلبان کنکور و والدین آن‌ها با آن مواجه هستند این است که چگونه انتخاب رشته کنیم. در این نوشتار ۵ گام ساده برای انجام یک انتخاب رشته مناسب را برایتان معرفی می‌کنیم.

گام اول: دریافت دفترچه و مطالعه آن

دفترچه انتخاب رشته را از سایت سازمان سنجش دانلود و مطالعه کنید.) بخصوص صفحات اولیه آن)

گام دوم: حذف کد رشته محل‌های نامناسب

کد رشته محل‌هایی که باعلاقه و استعداد شما هماهنگ نیستند خط بزنید.

به‌عنوان‌مثال شما مطمئن هستید هیچ علاقه‌ای به ادامه تحصیل در رشته ؟؟ در شهر اهواز ندارید. پس این کد رشته محل را خط بزنید.

گام سوم: انتخاب کد رشته محل‌های مناسب

در مرحله قبل بیش از ۷۰ درصد رشته محل‌ها کنار گذاشته می‌شوند. در این محل یک‌بار دیگر از بین کد رشته‌های موجود ۱۵۰ رشته را انتخاب کنید. ( شاید لازم باشد این کار را در دو یا چند مرحله انجام دهید)

گام چهارم: مرتب کردن رشته محل‌ها

رشته محل‌هایی که انتخاب کرده‌اید بر اساس اولویت مرتب کنید. در این مرحله میزان علاقه، هدف از ادامه تحصیل، مسیر رفت‌وآمد به دانشگاه و مسافت آن و هزینه‌های تحصیل را می‌توانید در نظر بگیرید.

این قسمت به‌طور کامل به شخص داوطلب و خانواده او بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال میزان هزینه ایاب و ذهاب، خوابگاه و دوری از خانواده ممکن است برای برخی از داوطلبان مهم نباشد اما برای برخی دیگر مهم باشد.

گام پنجم: مرتب کردن انتخاب‌ها بر اساس اولویت

تمام ۱۵۰ انتخاب مرتب‌شده را روی یک کاغذ سفید به‌صورت مرتب از بیشترین اولویت تا کمترین اولویت یادداشت کنید. و یک‌بار دیگر تطابق و صحت کد رشته‌ها را با عنوان رشته موردنظر بررسی کنید. پس از اطمینان کامل موارد را در سایت انتخاب رشته وارد کنید.

چند نکته مهم:

اولویت ترتیب رشته‌ها هیچ ارتباطی با میزان قبولی یا عدم قبولی شما در آن رشته ندارد. به‌عنوان‌مثال اگر شما شایستگی قبول شدن در رشته الف را داشته باشید چه آن را اول بنویسید چه آخر تفاوتی نمی‌کند. پس فقط رشته‌ها را بر اساس علاقه خود مرتب کنید.
سعی کنید همه ۱۵۰ کد رشته محل انتخابی خود را استفاده کنید. اگر تعداد انتخاب‌های شما بیشتر از ۱۵۰ تا است با توجه به رتبه خود می‌توانید برخی از آن‌ها را کنار بگذارید. به‌عنوان‌مثال یک داوطلب با رتبه ۸۰۰۰ می‌تواند رشته‌های پزشکی را انتخاب کند اما هیچ شانسی برای قبولی در آن ندارد. پس اگر تعداد انتخاب‌های او بیشتر از ۱۵۰ است باید رشته‌های پزشکی را کنار بگذارد و رشته‌هایی را انتخاب کند که شانس بیشتری برای قبولی در آن‌ها دارد.
آرامش خود را ( بدون در نظر گرفتن رتبه ) حفظ کنید و در این مرحله توان خود را بر روی انتخاب رشته متمرکز کنید.
فارغ‌التحصیلان رشته‌ها و دانشگاه‌های موردعلاقه شما می‌توانند در خصوص آن رشته یا دانشگاه به شما مشاوره بدهند.
به امید توفیق الهی- مهدی اشرفی بافقی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

۰۹۱۳۲۵۵۳۲۰۷-Email: mahdiashrafi@gmail.com

برچسب ها :

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *