صفحه بوم قلعه آریز بافق ضمن انتشار ویدئویی نوشت: آرد بریزو یک دسر و شیرینی سنتی جالب و خوشمزه بافق که خیلی طرفدار داره.جالبه که در تمام مناطقی که نخل و خرما هست به نوعی خوراکی و دسر سنتی شبیه به این دارند، البته هم اسمش معمولا متفاوته و هم از نظر مواد و شیوه تهیه تفاوت دارند. مثلا رنگینک در بوشهر و خرما بریز در کرمان.موادی که برای تهیه آرد بریزو استفاده شد: آرد گندم، کره محلی، زنجبیل، تخم گشنیز، خرما، گردو، کنجد و پودر نارگیل. نکته جالب این که زنان مسن روستا در هر فرصتی از شاخ و برگ درخت نخل، جارو و بادبزن درست می کنند، ربابه خانم هم در این فیلم در حال جارو درست کردن بود و دوست دیگرشون هم بادبزن می بافت. پست عاریه از پیج دور_نیست 👆@dour_nist

پ ن: زمانی که در سال ۹۳ قلعه متروکه را تحویل گرفتیم و مدتی آواربرداری اولیه کردیم که قابل بازدید باشد در بیرون از قلعه، یک نخلستان را مرتب کردیم برای یک فضای استراحت و غذاخوری. مواد اولیه گرفتیم و از چند زن مسن و دانای محلی درخواست کردیم که برامون آرد بریزو و آش توکی درست کنن. اونوقت مثل حالا، هنوز این غذاها برای ارایه به گردشگران باب نبود. کسانی که از بافق میومدن خیلی تعجب می کردن که چندتا یزدی اومدن و غذاهای قدیمی بافق درست می کنن و به گردشگران و بازدیدکننده ها میدن! مردم بومی چون خیلی از محصولات منطقه شون براشون عادی هست شاید ندونن که این محصولات ارگانیک، بومی، خاص و انتخاب طبیعت صدها ساله هر منطقه چه ارزش افزوده ای می تونه تو این دنیای ماشینی و مصنوع داشته باشه. سپاس از دهیار و شورای روستا برای انجام هماهنگی ها و همچنین مردم خونگرم و مهربان روستای باقرآباد برای کمک به تهیه این شیرینی خوشمزه. 🌹🙏ممنون از برنامه ریزی و هماهنگی دوستان در تیم توسعه گردشگری خوراک یزد آقای حسین دهقان و خانم الهام حسینی و سپاس از دایی مرتضی

برچسب ها :

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *