مواد لازم :

نخود 150 گرم
سبزی (تره ، جعفری و شوید) 500 گرم
برنج 1/5 پیمانه
بلغورگندم نصف پیمانه
دوغ تازه ترش 2 لیتر( دوغ محلی باشه بهتره )
نمک، فلفل، سیر تازه خرد شده و پیاز خلالی سرخ شده به مقدار لازم
برگ سیر تازه خرد شده 3 قاشق غذای یا خشک آن 5 ق غ

طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید.
برنج را نیز از شب قبل با آب و مقداری نمک خیس کنید.

نخودها را در ظرف مناسبی بریزید تا همراه 6 لیوان آب بپزد.
بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج و بلغور را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود.
دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید.
بعد از اینکه برنج کاملا مغز پخت شد، سبزی خرد شده و پیاز و سیر تفت سرخ شده و نمک و فلفل را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید یا اصلا نگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.
نیم ساعت قبل از آماده شدن آش، دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود.
وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر شیمیایی نشود (اصطلاحا نبُرد).

نکات :
من وقتی دوغ رو اضافه کردم شاید هم از نیم ساعت بیشتر شد نمی خواستم شل باشه گذاشتم جوشید و مرتب هم زدم تا آشم لعاب دار شد.
اگر هم می تونید از دوغ محلی استفاده کنید معرکه میشه .
و یه نکته دیگه اینکه دوغ رو 2 لیتر یه دفعه نریزید نصف بیشترش رو که ریختید و مقداری جوشید مزه کنید اگر کافی بود بهش اضافه نکنید مابقی رو چون امکان داره ترش بشه ( البته اگر دوغتون ترش باشه ) .

حتما امتحان کنید  واقعا آش خوشمزه ای هست.

برچسب ها :

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *