مواد اولیه :
آرد برنج 500 گرم ( تقریبا سه لیوان و دو سوم لیوان)
روغن جامد 250 گرم (تقریبا یک لیوان) ( یا روغن صاف قنادی یا روغن جامد حلبی همون نباتی (نیمه جامد) و یا بهتره نصف روغن صاف و نصف روغن نباتی باشه )
پودر قند 175 گرم (تقریبا یک ونیم لیوان)
تخم مرغ 1 عدد
پودر هل 1 ق چ
مخلوطی از آب و گلاب 2  ق غ = با هم نصف لیوان کمتر ( گلاب زیادی باعث ترک خوردن و سفت شدن شیرینی میشه )

من خودم نصف روغن قنادی و نصف جامد استفاده کردم.
ابتدا روغن جامد رو روی حرارت قرار دادم و آب کردم ، بعد گذاشتم کنار تا خنک بشه .
پودر قند رو الک کردم و روغن و پودر قند رو هم زدم ، تا سبک بشه بعد یه تخم مرغ رو شکستم و زرده و سفیده اش رو جدا کردم . زرده رو کامل داخل مواد ریختم و هل اضافه و هم زدم ، سفیده رو هم زدم تا فرم بگیره ریختم و با همزن دستی زدم . حالا آرد برنج رو که الک کرده بودم یه کم ریختم و کمی با قاشق هم زدم و مابقی رو با دست مخلوط کردم نیاز به ورز دادن نداره فقط نوک انگشت.( آرد تقریبی تا زماتی که خمیر به دست نچسبه . برای من از این مقدار کمتر برد آرد زیادی باعث ترک خوردن و سفت شدن میشه .) بعد مقداری از مخلوط گلاب و آب رو به خمیر اضافه کردم باید یه کم حالت چسبنده داشته باشه چون خمیر موقع استراحت خشک تر میشه  و یه خمیر نرم و لطیفی دارید بعد خمیر رو داخل کیسه فریزر گذاشتم و توی محیط خنک بیرون از یخچال اما خنک باشه قرار دادم یه شب تا صبح بمونه و استراحت کند . اولش به اندازه یه گردو توی دستتون خوب گرد کنین ، بعد توی سینی فر قرار بدین و بعد روش مهر بزنین . هر جوری هر شکلی بخواین . بعد هم روش تخم خرفه ریختم .
و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 165 به مدت 20 دقیقه گذاشتم (حرارت فرها فرق می کنه حتما چک کنید ) .بعد از پخت حتما بزارین شیرینی خنک بشه بعد بردارین .

حدودا 80 عدد شیرینی میشه .
ماندگاری در ظرف درب بسته ۳ ماه در محیط خنک با کیفیت می مونه .

برچسب ها :

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *