🔶🔹 به دلیل امنیتی بودن این موضوع هیچ گونه خبر رسمی از بابت چگونگی ذخیره سازی اطلاعات تماس و پیامک ها از مسئولین گفته نشده است. اما چیزی که مشخص و ۱۰۰% از آن اطلاع داریم این است که متن پیامک ها از طرف مخابرات و یا شرکتهای دیگر مخابراتی قابل استخراج می باشد. بنابراین اگر چنانچه از طریقی گفته شده باشد که متن پیامکها ذخیره سازی نمی شود ، درست نیست و یا حداقل شاید در گذشته دور این کار امکان پذیر نبوده. چرا که بارها و بارها در روند کار دادگاه ها پرینت اس ام اس و پیامک ها گرفته شده و ارائه شده است.

🔴 بررسی از لحاظ بعد فنی پرینت اس ام اس ها:

در ابتدا کمی به صورت علمی به موضوع بپردازیم.
❓آیا ذخیره سازی این اطلاعات توسط مخابرات و ایرانسل و غیره امکان پذیر است یا خیر؟
ذخیره سازی پیامک ها در حجم های زیاد از لحاظ فنی امکان پذیر بوده. پیامک ها بصورت Plain Text در حجم محدود (هر پیام ۱۶۰ کارکتر = ۱۶۰ بایت) ارسال میشود.
در ضمن این را هم باید در نظر داشت که اطلاعات را می توان با فشرده سازی ، کم حجم تر نیز کرد.

الگوریتم های معمولی فشرده سازی متن می توانند به راحتی متن را در حدود ۵۰% فشرده سازی کنند. یک هارد ۲ ترابایتی قیمتی در حدود ۲۰۰ هزار تومن دارد، و میتواند بیش از ۱۲ میلیون داده ۱۶۰ بایتی را در خود ذخیره سازی کند. با استفاده از فشرده سازی، این ظرفیت به حدود ۲۴ میلیون افزایش پیدا خواهد کرد. البته این در صورتی هست که همه این ۲۴ میلیون پیام از ۱۶۰ بایت کاملا استفاده کرده باشند، وگرنه تعداد بیشتری پیام را می توان ذخیره کرد.

درضمن شرکت های مخابراتی دارای سود بسیار زیاد و قطعا داری سرورها و هاردیسک های بسیار قوی میباشند. پس می توان گفت ذخیره سازی و پرینت پیامک ها به لحاظ فنی اصلا یک کار دشوار برای آنها به حساب نمی آید.
و حالا چند پرسش و پاسخ در رابطه با پرینت پیامک ها و اس ام اس ها:

❓سوال: آیا داشتن یک رابطه پیامکی با زن شوهر دار جرم محسوب می شود؟
پاسخ: بله ، در صورت اثبات هر دو نفر مجرم شناخته خواهند شد و محکوم می شوند.

❓سوال: اگر شوهر خانم بخواهد پرینت پیامک ها را از مخابرات بگیرد با وجود این که سیم کارت به نام او نیست باز این کار انجام شدنی خواهدبود؟
پاسخ: بله ، در صورت شکایت شوهر مبنی بر رابطه نامشروع دادگاه مجوز این اقدام را به او می دهد.

❓سوال: آیا پرینت اس ام اس و پیامک به روی تمام خطوط موبایلی انجام می پذیرد؟
پاسخ: بله ، چه خط دائمی یا اعتباری باشد ، چه خط ایرانسل ، تالیا ، همراه اول و غیره باشد. فرقی نمیکند. پرینت پیامک ها انجام پذیر خواهد بود.

❓سوال: این پرینت تا چه مدت انجام می پذیرد؟
پاسخ: معمولا به طور عادی پرینت مکالمات ۶ ماه قبل داده خواهد شد که اگر لازم باشد بنا به درخواست دادگاه می تواند تغییر کند.

❓سوال: آیا خواستگار می تواند پرینت اس ام اس های من رو در گذشته بگیرد؟
پاسخ: بدون هیچ دلیلی این اقدام امکان پذیر نخواهد بود. فقط در شرایطی که دادگاه این کار را دستور بدهد انجام پذیر خواهدبود.

❓سوال: خواستگارم میگوید پرینت اس ام اس های من رو از مخابرات با آشنایی که دارد گرفته است ، آیا این امکان دارد؟
پاسخ: خیر امکان پذیر نبوده ، بدون دلیل محکمه پسند دادگاه نمیتواند دستور پرینت زیر مکالمات و متن پیامک ها را بدهد. و هیچ کارمندی در این بخش اجازه سرکشیدن به مکالمات خصوصی افراد را ندارد ، و در فرض محال اگر چنین اقدامی صورت پذیرفته باشد میتوانید از آنها شکایت کنید.

❓سوال: آیا رابطه نامشروع را میتوان به دلیل متن پیامک ها اثبات کرد؟ مثلا در متن پیام ها صحبت از قرار برای انجام عمل غیرشرعی شده باشد؟
پاسخ: در هر صورت این به عهده قاضی پرونده می باشد. که ایشان بعد از ورود به این پرونده و در اختیار داشتن مدارک رای خود را اعلام خواهد کرد. در هر صورت نه می توان گفت پیامک غیر شرعی دلیل کافی میباشد و نه می توان گفت بی تاثیر در روند کار دادگاه خواهد بود.

❓سوال: اگر خط به نام فرد دیگیری باشد چگونه اثبات خواهد شد؟
پاسخ: قاضی تنها فرد تصمیم گیرنده در این مورد است و بنا به مدارک موجود می تواند فرد را مجرم یا تبرئه کند.

حسین طالعی بافقی ؛ وکیل پایه یک دادگستری

برچسب ها : ,

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

کد امنیتی: *